Lid worden

Webinar opnieuw bekijken?

Hebt u een webinar gemist of wilt u er eentje opnieuw bekijken? Hieronder vindt u een overzicht van al onze sprekers. Belangrijk: deze video's zijn beveiligd met een wachtwoord en bijgevolg enkel beschikbaar voor leden van Van Breda The SQUARE. Leden kunnen het wachtwoord steeds opvragen via square@bankvanbreda.be
Inge Declercq
In de inspiratie-sessie Slaap-TIJD buigt Dr. Declercq zich over slaap en wat zij de “slaapparadox” noemt. Slaap is een hot topic, onmisbaar voor welzijn en prestatievermogen, toch blijft slaap omhuld door een sluier van taboes, mythes en halsstarrige gewoonten.
Jeroen Vertongen
De mobiliteit van de toekomst is ACES, Autonomous, Connected, Electric en Shared. Maar klopt dat wel? En wat is de impact daarvan? Hoe ver staan we nu echt met dat autonoom rijden, hoe werkt een autonome wagen en waarom is hij fundamenteel anders dan een door mens aangestuurd voertuig?
Luc Campo
Tijdens deze webinar hebben we het graag over de plushandelaar. Over een nieuwe generatie handelaars en winkeliers, die disruptie en corona weten te trotseren door hun andere aanpak. Als klanten slechts 30 minuten in je zaak mogen doorbrengen, hoe stem je je aanbod en je concept hier het best op af?

 

Harry Demey
And then you get a call that your biggest client, who stands for 20% of your revenue, leaves the building for ‘ international HQ-reasons’. One month before year end. Merry X-mas and a Happy New Year !
Inge Geerdens
Inge Geerdens is succesvol ondernemer en CEO van CVWarehouse, een bedrijf dat softwaretools verkoopt waarmee bedrijven de toestroom van sollicitanten succesvol kunnen verwerken. Daarnaast laat Inge geen gelegenheid voorbijgaan om het ondernemerschap te promoten, op verschillende manieren bij verschillende doelgroepen, gaande van jonge kinderen, over starters tot gevestigde ondernemers die advies kunnen gebruiken.
Matthias Laqueur
Prijs, plaats, promotie en product. Het 4P-framework van Jerome McCarthy is uitgevonden in 1960 en wordt daarom als oud beschouwd in termen van digitaal. En toch zien we dat het model anno 2020 nog standhoudt!
Alain Mahjoub en Stefan Coucheir
Alain Mahjoub staat als spoedarts midden in de ratrace, maar zijn pleidooi is er één van onthaasting. Hij noemt zichzelf een geprivilegieerd getuige van al wat fout loopt in de samenleving.

Stefan Coucheir is serieel entrepreneur, gedrevendoor mensen en opportuniteiten.
Dirk Broeckx
Apr. Dirk Broeckx (P4F - Prepare for the Future) gaat dieper in op wat ons gedrag bepaalt, op automatisch gedrag (de Gewoontelus) e.a. Ratio is immers wat ons onderscheidtvan de dieren. Feiten analyseren, hoofd- van bijzaak onderscheiden, concluderen om vervolgens de juiste keuze te maken.
Residents Abroad
Residents Abroad is een online platform dat artsen in opleiding de mogelijkheid biedt om deel te nemen aan humanitaire missies en internationale stages. Oprichter en arts-specialist in opleiding Gauthier Willemse komt ons meer vertellen over hun missie om wereldwijd de gezondheid te verbeteren.
Ann De Bisschop
Ann De Bisschop was tot voor kort Wellbeing Director bij Medialaan en gepassioneerdbegaan met het welzijn van hun medewerkers.Met een doordacht en proactief welzijnsbeleid, zorgde ze ervoor dat huncollega’s gezond, gelukkig en gemotiveerd zijn. Haar beleid was gebaseerd op 3 pijlers:een mentale balans, een goede fysieke gezondheid en gezonde voeding.
Elke Geraerts
Elke Geraerts is doctor in de psychologie en bekleedde posities aan de universiteitenvan Harvard, St. Andrews, Maastricht en Rotterdam, waar ze internationale bekendheidvergaarde met haar gedegen onderzoekswerk.
Paul Van Den Bosch
Paul Van Den Bosch werkt(e) in zijn 30-jarige coachcarrière met topatleten alsmotorcrossers Eric Geboers en Georges Jobé, veldrijder Sven Nys, de renners van LOTTOSoudal en vele andere absolute toppers. Met zijn atleten behaalde hij vijf Europese- entien wereldtitels in vijf verschillende sportdisciplines.
Steven Laureys
Dr. Steven Laureys, neuroloog en auteur, verwierf wereldfaam met zijn onderzoek naar bewustzijn bij comapatiënten. Hij licht als ervaringsdeskundige toe hoe meditatie een positieve invloed kan hebben op ons welbehagen, hoe ze ons kan helpen om beter om te gaan met stress, hoe ze kan bijdragen tot een betere nachtrust, en veel meer.
Bavo Van den Heuvel
Bavo Van den Heuvel van CRANIUM Belgium heeft meer dan 24 jaar professioneleervaring in security en privacy. Hij is handelsingenieur en geaggregeerd docent. Hij is ook erkend GDPR certificatie auditor bij EuroPrise.De laatste maanden kwam ransomware meermaals in het nieuws. Hoe kunt u ervoorzorgen dat u niet het volgende slachtoffer bent of hoe kunt u zich nu al voorbereidenzodat de schade beperkt is en het herstel snel.
Pascal Coppens
Pascal Coppens is een ondernemer in hart en nieren met meer dan 20 jaar ervaring in China en Silicon Valley. Hij heeft honderden Chinese innovators in dienst genomen, samengewerkt en met hen geconcurreerd. Hij geeft ons een inkijk in een land dat onze toekomst hoe dan ook zal vormgeven.
Jo Caudron
Jo Caudron stampte als serial entrepreneur meer dan twintig digitale bedrijven uit de grond en heeft een scherp oog voor de nieuwste trends. Hij toont hoe traditionele ondernemingen zich kunnen wapenen tegen de disruptieve krachten van digitale concurrenten.
Werner Sels en Peter Wollaert
Werner Sels verkocht zijn IT-bedrijf en koos voor duurzame impact. Peter Wollaert, fellow van Unitar en directeur van CIFAL Flanders, het VN-centrumvoor opleiding en onderzoek rond slimme duurzaamheid, zorgt voor een wervelende uitleg over de historiek en het ontstaan van de 17 SDG’s.
Paul Van Den Bosch
Topsportcoach Paul Van Den Bosch deelt zijn inzichten rond “Egopreneur: ik zorg voor mezelf dus ik ben”. Hij geeft o.a. tips om veerkrachtiger te worden.
Lode Godderis
Zorg voor de zorg: Lode Godderis spreekt over de impact van de coronacrisis op de mentale gezondheid van zorgverleners. Daarnaast gaat hij dieper in op 'Burnouts'. Wat is het wél en wat is het niet?
Theo De Beir
Theo De Beir, voorzitter van de federale bemiddelingscommissie, spreekt over de kunst van het onderhandelen.
Katja Craeghs
"Innoveren is niet toveren". Het is een proces waar je tijd en budget voor moet vrijmaken. Katja Craeghs aan het woord over het thema 'innovatie'.
Hans De Backer
In onze eerste webinar laten we Hans De Backer aan het woord over de Brexit. Wat zijn de gevolgen hiervan voor u als ondernemer?