Lid worden

De dag van ... Ann Heylen

Ann Heylen, Business Coach én lid van Van Breda The SQUARE, hield voor ons een dag haar dagboek bij. 

07.00 uur: Mijn ontbijt is mijn Sadhana. Dit houdt mijn lichaam vitaal, soepel en
energiek.
Ik heb me sinds de eerste lockdown gecommit tot een persoonlijke sadhana van zodra ik uit bed stap. Mijn sadhana bestaat uit een reeks yoga- en ademhalingsoefeningen en wordt afgesloten met een meditatie. Ik ben niet soepel mét mijn commitment maar wel binnen mijn commitment. In mijn ideale wereld duurt mijn sadhana 1,5 uur. Regelmatig kort ik hem in tot een kwartier.

De eerste reeks oefeningen versoepelen mijn ruggengraat zodat mijn opgebouwde energie vlot kan stromen. Nadien versterk ik mijn navelpunt. Mijn derde reeks oefeningen versterken mijn zenuwstelsel en openen mijn hart. Ik sluit af met een meditatie en ademhalingsoefening om mijn geest te verstillen.

Doel van deze ochtendroutine is om een intentie te zetten voor de dag: vandaag is dat balansom van daaruit helemaal aanwezig te kunnen zijn om mijn klanten met de gepaste vragen inzichten te bezorgen die hen een stap vooruit brengen in hun ondernemerstraject.

Ann Heylen_HJZ-ku4Y

09.30 uur: Coaching sessie
De bedrijfsleider die ik vandaag coach heeft het familiebedrijf van zijn moeder overgenomen. Hij heeft een sterke missie en visie ontwikkeld over de toekomst van zijn bedrijf. Hij wenst in deze groei een sterke rechterhand aan zijn zijde. Deze persoon is aanwezig in het bedrijf en gaat graag deze uitdaging aan als hij ook aandeelhouder kan worden. Maar hij is geen familielid.

De aandelenstructuur van een familiebedrijf wijzigen, is een hele stap. En vooraleer ik boekhouders en fiscalisten aan het werk zet, spreek ik met alle stakeholders en breng ik de intrinsieke gevoelens van éénieder in kaart. Eerst bouw ik samen met hen een stevig fundament. Mijn coaching sessies focussen zich steeds op de “WHY” van personen en acties.

13.00 uur: The SQUARE rëunie met Kristin Van Eetvelt, thee sommelier
Tijdens één van de let’s walk activiteiten met The Square heb ik Kristin ontmoet. Een zeer bijzondere dame. Haar passie voor thee is aan mij blijven kleven. Ik heb met haar afgesproken omdat ik graag met haar enkele soorten thee wil selecteren die ik wil gebruiken in mijn coaching praktijk. Ik wil de small talk die ik heb met klanten als ze binnen komen, vervangen door een zintuiglijke ervaring. Ik wil hen direct vanuit hun hoofd in hun lichaam brengen door met hen op basis van geuren en smaken de thee te kiezen die vandaag intuïtief past bij het doel van ons gesprek: loslaten, manifesteren, balans zoeken, creativiteit bevorderen om tot nieuwe inzichten te komen enz…

Ann Heylen_7_TwmKTc

16.00 uur: Coaching van starters tijdens de bootcamp van The Birdhouse
Ik ben mentor bij The Birdhouse, een business accelerator voor starters en scalers. Ik begeleid starters en scalers vooral bij het helder krijgen van hun missie, visie en strategie. Vandaag organiseert The Birdhouse een bootcamp rond dit topic. In individuele coachingsessies help ik de geselecteerde deelnemers bij het concreet formuleren van hun missie en visie. Het gaat hier om veelbelovende starters met verfrissende business concepten. Tijdens het 4 maanden intensieve trainingsprogramma van The Birdhouse leren zij hun product/market fit te finetunen, de juiste teamleden aan te trekken, fundingdossiers op te stellen, hun marktaandeel te verstevigen en hun marketingstrategie te concretiseren.

22.30 uur: Een frisse neus om de dag te eindigen
Ik probeer mijn dag steeds te eindigen met een frisse neus. Om dit engagement aan mezelf te vereenvoudigen, heb ik 11 jaar geleden mijn TV buitengegooid. In de zomer spring ik het liefst mijn fiets op: koersfiets, mountainbike of als ik geen zin heb in fysieke belasting mijn electrische fiets. In de winter vind ik minder die moed want ik rijd niet graag in het donker. Dus dan kies ik voor een deugddoende wandeling. Met wat geluk staan de neuzen van mijn buurjongens ook op de buitenlucht en dan plakken we er een small talk momentje aan vast met een hapje en drankje. Ik woon gelukkig in een groene, prikkelarme omgeving, dus er is steeds een gezellige bank te vinden om de dag in alle rust te eindigen. Rond middernacht kruip ik dan met een leeg hoofd onder de wol.