Lid worden

De dag van ... Filip Smet

Filip Smet, oprichter van AMOTEK Technologies én lid van Van Breda The SQUARE, hield voor ons een dag zijn dagboek bij. 

Met welk been uit bed? Beide benen vooruit, time for action!
Wat verwacht je van de dag? Fun, growth and family

07.30 uur
Family breakfast
Ontbijten met mijn zoontje Amadeo geeft me enorm veel energie. Hem zien genieten van een stukje fruit brengt veel perspectief over genieten van de kleine dingen in het leven. Tijd nemen voor jezelf en je gezin zorgt ervoor dat je met volle focus en energie aan de dag kan beginnen.

Picture1-4

08.00 uur
Aan het werk!
Tijdens de voormiddag maak ik graag tijd om aan mijn bedrijf te werken. Dat is minstens zo belangrijk als ín je bedrijf aan de slag zijn. Strategie, cijfers opvolgen, opportuniteiten bekijken… Gelukkig heb ik hier een goede helper voor :).

11.00 uur
Van Breda The SQUARE - webinar
Ook aan jezelf werken, is een must om in het bedrijfsleven overeind te blijven. Jezelf en anderen doen groeien, is van levensbelang. Daarom open ik graag al eens een online sessie van Van Breda The SQUARE als ik er fysiek niet bij kan zijn. Vandaag legt Matty Paquay van adviesbedrijf Paquay & Associates hier nog eens de nadruk op tijdens een sessie rond de Groeiparadox. Een interessante webinar waar ik ongetwijfeld nog vaak aan zal terugdenken!

13.00 uur
Zakenlunch
Ik heb op de middag een lunchafspraak met een zakenrelatie. Genietend van een lekkere spaghetti kan je elkaar  veel sneller leren kennen en tot het hart van de business komen. Insights delen en praten over de uitdagingen van elkaars bedrijf brengen vaak diepere mogelijkheden tot samenwerking aan het licht.

Picture2-2

15.00 uur
Office meetings
Na de lunch ga ik terug naar kantoor om een vinger aan de pols te houden bij de verschillende ondernemers. We bekijken samen hun uitdagingen en bepalen de next steps. Ik denk aan de take aways van Matty om ervoor te zorgen dat iedereen rondom mij blijft groeien.

18.30 uur
Netwerken, netwerken: avondactiviteit rond startups and scale ups
Na een snelle hap vertrek ik naar een evenement waar ik als coach enkele start-ups en scale-ups begeleid. Elkaars ervaringen delen en connecteren met andere ondernemers is altijd waardevol voor beide partijen. Nadien blijf ik plakken om de organisatie te bedanken en wat na te babbelen.

23.30 uur
Thuis de dag afsluiten
Als ik thuiskom, ga ik snel nog even kijken hoe heerlijk Amadeo ligt te slapen. Nadien evalueer ik de voorbije dag en bereid ik mijn volgende werkdag voor. Ik zoek mijn nieuwe connecties nog even op, lees mijn laatste mailtjes en overloop de insights van de Groeiparadox. Om de werkdag af te sluiten schrijf ik mijn top 3 taken voor morgen op. Met een voldaan gevoel ga ik slapen. Een drukke maar vruchtbare dag achter de rug!