Lid worden

Hoe ons inspiratieforum tot stand kwam

Jarenlang stond ik zelf als account manager tussen onze klanten. Ik hielp hen uiteraard bij het maken van hun financiële keuzes. Maar ook ik werd steeds vaker geconfronteerd met hun niet-bancaire vragen en zorgen. Alsof ze op zoek waren naar een klankbord. Naar iemand die hen niet enkel op financieel vlak raad en advies kon geven. Ik had het oprechte gevoel dat heel wat ondernemers en vrije beroepen zich op dat vlak eenzaam voelen. De grote beslissingen nemen ze uiteindelijk alleen. En dit terwijl mensen van nature graag ergens bij horen. Mijn geloof in connecteren en elkaar inspireren werd alleen maar groter. Hier moesten we iets mee doen.

De puzzel viel netjes in elkaar. De klant was vragende partij en wij zagen het belang in van een inspirerend ontmoetingsplatform. De kiem van Van Breda The SQUARE was gelegd.

Over de grenzen van de sector heen kijken en durven out of the box denken is voor elke ondernemer of vrij beroep een must om in de toekomst overeind te blijven. Want deze toekomst is uitdagender dan ooit. Omwille van de digitalisatie, het klimaat en het feit dat alles zo ongelofelijk snel gaat.

Valérie Rigaumont: ‘Tot enkele jaren geleden zag je als ondernemer of vrij beroep wat op je afkwam. Je had de tijd om bij te schakelen. Nu is die tijd er minder. Wil je overeind blijven in een snel veranderende omgeving, dan moet je kunnen anticiperen en wendbaar zijn. Vandaar ook het belang van netwerken, kennis delen en elkaar toekomstgericht inspireren. Het is zo verrijkend om u te omringen met andere visies, ideeën en ervaringen. Nieuwe ideeën zijn namelijk vaak een optelsom van zaken die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hebben. Iedereen kan met de stroom mee. Dat is de gemakkelijkste weg. Maar soms moet je een totaal onverwachte weg op om ook als ondernemer en vrij beroep de boot niet te missen. Dat zag ik ook thuis, als dochter van een ondernemer en een vrij beroep.

Als bank willen we onze klanten hierbij helpen. Hoe? Door ons netwerk te delen. Ons netwerk is uw netwerk. En dit in een veilige en inspirerende omgeving waarin iedereen zichzelf kan zijn. Van Breda The SQUARE dus.

Welke Q mist u?

De lat ligt vandaag hoger dan ooit voor elke ondernemer of vrij beroep. Goed zijn in wat u doet, is niet meer genoeg. Naast vakkennis (IQ) hebt u nog zoveel meer nodig om overeind te blijven.
Zo hebt u ook als people manager en gepassioneerd iemand een belangrijke streep voor (EQ).

Zeker nu de ‘war for talent’ vuriger is dan ooit, is het ook moeilijker om talentvolle medewerkers te vinden. Ook creativiteit is een must. Anders durven denken, verrassend uit de hoek komen, oog hebben voor esthetiek en uniek zijn in wat u doet (CQ).  Tot slot is ook veerkracht van levensbelang om als ondernemer of vrij beroep (AQ) ook in de toekomst overeind te blijven.  

Valérie: ‘Ik geloof echt in de mix van deze 4 Q’s. Hoe evenwichtiger deze mix, hoe wendbaarder u bent en hoe groter de kans op slagen. Deze 4 Q’s zullen ook tijdens de inspiratiemomenten van Van Breda The SQUARE een cruciale rol spelen.’

Laat u alvast inspireren door enkele klanten van Bank Van Breda die al voor Van Breda The SQUARE kozen.

Terug naar 'Over Van Breda The SQUARE'