Lid worden

The SUN is coming

10 juni 2021 Event

Op 10 juni inspireren we de voortrekkers, doorduwers en grensverleggers van vandaag op ons event ‘The SUN is coming’.

Samen steken we dit iconische zebrapad over, net zoals 4 grote vernieuwers dit eind jaren zestig deden. Ook zij veranderden de muzikale wereld door grenzen te doorbreken.

Ook op deze bijzondere dag inspireren we jullie graag vanuit de intussen vier bekende invalshoeken: Innovatie (CQ), Veerkracht (AQ), Emotie (EQ) en Ratio (IQ). De reden is simpel: we geloven ijzersterk in de mix van deze 4 Q’s. Hoe groter de mix, hoe sterker de wendbaarheid en de kans op slagen in de toekomst.

Doet het je ook denken aan The Beatles?
Vier sterke artiesten met elk hun eigen talent, kwaliteiten én karakter. De rebellie van John Lennon, de muzikale experimenteerzucht van Paul McCartney, de spiritualiteit van George Harrison en het charisma van Ringo Starr. Ook hun grote kracht lag in deze unieke combinatie. Complementair op zovele vlakken. Samen groter dan elk afzonderlijk.

The Fab 4 – J + P + R + G
Geen wonder dat the Fab 4 in het tijdschrift Time een plek kreeg in het lijstje van de 100 meest invloedrijke mensen van de 20ste eeuw. Hun impact was toen gigantisch op het gebied van muziek, mode en ideeën. Maar ook vandaag de dag inspireert de Britse rockband nog steeds heel wat artiesten.

Vanwaar hun gigantisch succes? Ook zij stonden niet stil. Hun muziek evolueerde met de jaren en werd steeds geraffineerder. Van pure liefdesliedjes in het begin tot het meer experimentele werk. Ze legden zonder twijfel de eerste bouwstenen van de progressieve rock. The Beatles ontwikkelden hun passie tot een ware kunstvorm. (EQ)

Meer nog, hun ongebruikelijke productietechnieken werden uiteindelijk als standaard gebruikt door heel wat opnamestudio’s. Geen enkele band bracht zo veel innovatie en verandering teweeg in de wereld van de popmuziek. (CQ)

Experimenteren en risico’s nemen, ook daar waren de vier muzikanten uit Liverpool niet vies van. Maar nooit zonder hun gezonde ambitie en ratio uit het oog te verliezen. Ze wisten als geen ander hoe ze hun complexe ideeën breed en toegankelijk moesten houden voor de vele fans. (IQ)

The Beatles ontdekten ook graag nieuwe invloeden en zochten hun rust en veerkracht in het spirituele. Zo waren ze een tijdje in de ban van de Indische goeroe Maharishi Yogi. Indische instrumenten als de sitar en de tabla kregen niet voor niets een hoofdrol in songs als ‘Lucy in the sky with diamonds’. (AQ)Stap mee en I say it’s all right!

When words fail music speaks: beluister onze Spotify afspeellijst via onderstaande QR-code. 

playlist

 

Webinar