Lid worden

The Sun is Coming

10 juni 2021 Event

Op 10 juni inspireren we de voortrekkers, doorduwers en grensverleggers van vandaag op ons event ‘The sun is coming’.

Samen steken we dit iconische zebrapad over, net zoals 4 grote vernieuwers dit eind jaren zestig deden. Ook zij veranderden de muzikale wereld door grenzen te doorbreken.

Ook op deze bijzondere dag inspireren we jullie graag vanuit de intussen vier bekende invalshoeken: Innovatie (CQ), Veerkracht (AQ), Emotie (EQ) en Ratio (IQ). De reden is simpel: we geloven ijzersterk in de mix van deze 4 Q’s. Hoe groter de mix, hoe sterker de wendbaarheid en de kans op slagen in de toekomst.

Doet het je ook denken aan The Beatles?
Vier sterke artiesten met elk hun eigen talent, kwaliteiten én karakter. De rebellie van John Lennon, de muzikale experimenteerzucht van Paul McCartney, de spiritualiteit van George Harrison en het charisma van Ringo Starr. Ook hun grote kracht lag in deze unieke combinatie. Complementair op zovele vlakken. Samen groter dan elk afzonderlijk.

The Fab 4 – J + P + R + G
Geen wonder dat the Fab 4 in het tijdschrift Time een plek kreeg in het lijstje van de 100 meest invloedrijke mensen van de 20ste eeuw. Hun impact was toen gigantisch op het gebied van muziek, mode en ideeën. Maar ook vandaag de dag inspireert de Britse rockband nog steeds heel wat artiesten.

Vanwaar hun gigantisch succes? Ook zij stonden niet stil. Hun muziek evolueerde met de jaren en werd steeds geraffineerder. Van pure liefdesliedjes in het begin tot het meer experimentele werk. Ze legden zonder twijfel de eerste bouwstenen van de progressieve rock. The Beatles ontwikkelden hun passie tot een ware kunstvorm. (EQ)

Meer nog, hun ongebruikelijke productietechnieken werden uiteindelijk als standaard gebruikt door heel wat opnamestudio’s. Geen enkele band bracht zo veel innovatie en verandering teweeg in de wereld van de popmuziek. (CQ)

Experimenteren en risico’s nemen, ook daar waren de vier muzikanten uit Liverpool niet vies van. Maar nooit zonder hun gezonde ambitie en ratio uit het oog te verliezen. Ze wisten als geen ander hoe ze hun complexe ideeën breed en toegankelijk moesten houden voor de vele fans. (IQ)

The Beatles ontdekten ook graag nieuwe invloeden en zochten hun rust en veerkracht in het spirituele. Zo waren ze een tijdje in de ban van de Indische goeroe Maharishi Yogi. Indische instrumenten als de sitar en de tabla kregen niet voor niets een hoofdrol in songs als ‘Lucy in the sky with diamonds’. (AQ)

‘The sun is coming’ – programma
Net zoals the Beatles al jarenlang een inspiratiebron vormen voor zowat elke muziekliefhebber, willen ook we ook u tijdens ‘The sun is coming’ volop inspireren. Dat doen we op verschillende manieren. Ons aanbod biedt voor elk wat wils. Ook zin om u te laten inspireren? Just pick and choose. Stel uw persoonlijk programma samen!

Geniet van onze inspiratie wandeling
Wat hebben the Beatles en het Antwerpse Zuid met elkaar gemeen? Ze liggen ongetwijfeld allebei in de bovenste lade van elke kunstliefhebber, hippe vogel en levensgenieter. Ook het Zuid (de thuisbasis van Van Breda THE SQUARE) ontpopte zich tot de place to be voor iedereen die open staat voor vernieuwing en ‘anders dan anders’. Een boon voor kunst? Dan komt u zeker aan uw trekken in één van de drie musea of in de vele kunstgalerijen. Haar trendy karakter heeft de buurt zeker ook te danken aan de sjieke designwinkels, de vele conceptstores en de hippe bars en restaurants. Zin om ook even tot rust te komen? Dan is een wandeling langs de Schelde een prima optie. Nog redenen nodig om een bezoek aan het Antwerpse Zuid in te plannen tijdens ‘The sun is coming’? Een geroutineerde stadsgids neemt u graag mee op sleeptouw!

Pik een workshop mee
Wat dreef the Beatles om de muziekwereld compleet op z’n kop te zetten? Ben je net zo gedreven als de muziekiconen uit Liverpool?

Een boeiend uitgangspunt om in te gaan op het belang van de drijfveren of beweegredenen. Wat als je écht rekening houdt met eenieders drijfveer? Hoe kan je op deze manier inspelen op de kracht van één iemand of van het hele team? Een interactieve workshop met concrete tips en inzichten zal je ook hierop een betere kijk geven.

Hoofdzetel
Ontdek vanop de eerste rij de Hoofdzetel van Bank J.Van Breda &C° tijdens de Zebra-tour.

Slotshow
Geniet tijdens onze slotshow van boeiende gesprekken met echte vernieuwers, van kunst, muziek en de daarbij horende veerkracht.
De slotshow kan je zowel LIVE als online volgen.

We werken nog volop aan ons programma. Meer info volgt weldra.

Zin om een dag lang op de tonen en volgens het succesrecept van the Fab4 geïnspireerd te worden? Schrijf je dan vandaag nog in en ontdek hoe de verschillende invalshoeken van the SQUARE meer inspiratie en innovatie in jouw praktijk en zaak kunnen brengen.

Stap mee en I say it’s all right!

When words fail music speaks
playlist

 

Webinar