Lid worden

Inspiration days

mei 2022 Gent - Wilrijk - Elingen - Herentals

Tijdens onze inspiration days gaan we samen met onze leden op ontdekking op unieke locaties met een eigen verhaal.

Dinsdag 3 mei - MUSIC @ Velvet, Gent

Velvet biedt een beleving die alle zintuigen prikkelt en laat je genieten in een filmisch David Lynch-decor. Dit prachtig beschermd pand brengt de New Yorkse jazzy vibe uit de jaren ’20 helemaal naar boven. Laat je verrassen en geniet van een intiem en uniek concert!

Wat krijg je als je een finger-picking blues gitarist samen zet met een dijk van een stem? Dan krijg je een ijzerstrerkt akoestisch duo. Dat zijn Dunja Mees en Tom Nelson. 
Zangeres Dunja en gitarist Tom brengen een gevarieerde live set. Hun repertoire gaat van blues tot jazz over country en een vleugje pop. 

Ontsnap eventjes aan de drukke buitenwereld en deel deze unieke ervaring met gelijkgestemden.

Datum: dinsdag 3 mei
Adres: Velvet, Zuidstationstraat 35, 9000 Gent
Timing: 20.00 u. – 23.00 u.

Woensdag 4 mei - ART @ Middelheim, Wilrijk

Een bijzondere geschiedenis van een al even bijzonder museum. Wie de geschiedenis van het Middelheimmuseum wil reconstrueren aan de hand van levendige verhalen, pittige weetjes en backstage geheimen komt bij deze wandeling zeker aan zijn trekken. We nemen je mee op een reis door vroeger en nu in het Middelheimmuseum.

De rondleiding wordt voorafgegaan door een gezellige lunch in een nabijgelegen locatie.

Datum: woensdag 4 mei
Adres: Middelheimkasteel, 2020 Antwerpen
Timing: 12.30 u. - 16.00 u. 

Donderdag 5 mei - WINE @ Wijndomein Dappersveld, Elingen (Pajottenland)

Maak kennis met Wijndomein Dappersveld-Woestijn tijdens een rondleiding. Je bezoekt de wijngaarden, de wijnschuur waar de wijn gevinifieerd wordt, de vatenruimte en de kelder van het domein. Dit alles in het kader van de prachtige vierkantshoeve daterend uit 1788.

Na de rondleiding en de degustatie kan je nog even napraten met andere leden. We voorzien een hapje en een drankje. 

Datum: donderdag 5 mei
Adres: Wijndomein Dappersveld, Zwarte Molenstraat 66, 1671 Elingen
Timing: 14.00 u. - 18.00 u. 

Vrijdag 6 mei - ART @ Hugo Voeten Art Center, Herentals

Collection Hugo Voeten bevindt zich in het Art Center in Herentals en de Beeldentuin in Geel. Het zijn stuk voor stuk prachtige omgevingen voor unieke kunst in het groene hart van de Antwerpse Kempen. Tijdens deze uitstap bezoeken we het Art Center, wat niet alleen een artistieke belevenis is, maar ook het gebouw zelf zorgt voor een onvergetelijke architectuurervaring.

De verzameling telt ongeveer 2000 items verzameld over een tijdspanne van meer dan 40 jaar. Ze omvat eigenzinnige keuzes uit de Belgische kunst gaande van Jules Schmalzigaug, Léon Spilliaert en Frans Masereel tot Jef Geys, Wim Delvoye en De Cordier. Ze bevat bovendien topstukken van hedendaagse internationale kunstenaars. Denk hierbij aan Christo & Jeanne-Claude, Paul Pfeiffer, Vanessa Beecroft, Sophie Calle en Mircea Cantor. Een bijzondere plaats is tot slot gereserveerd voor Bulgaarse kunst uit de tweede helft van de vorige eeuw.

De rondleiding wordt voorafgegaan door een gezellige lunch in een nabijgelegen locatie.

Datum: vrijdag 6 mei
Adres: Art Center Hugo Voeten, Vennen 22, 2200 Herentals
Timing: 12.00 u. – 16.00 u.