Lid worden

Inspiring women

8 maart 2021 Webinar

Op 8 maart viert de wereld de vrouw. Daar stellen we met Van Breda THE SQUARE graag een programma tegenover, gemaakt voor en door vrouwen.

We gaan in gesprek over mannen- en vrouwenbreinen en peilen naar het verschil (of de gelijkenis?) in leidinggeven tussen de sekses.
Enkele studiogasten wisselen nadien van gedachten en delen hun visie en mening.

Uiteraard maken we ook tijd voor ontspanning met een streep muziek, een stukje poëzie en nemen een duik in wat skin care écht voor uw gezondheid betekent.
Een goed gevuld programma, voor elk wat wils, met heel wat boeiende en inspirerende vrouwen in de hoofdrol. Dit wilt u toch niet missen?


We verwelkomen met trots volgende studiogasten:

Ann Vancoillie is oprichtster en gedelegeerd bestuurder bij Aluvision, een innovatieve producent en wereldwijde verdeler van hoogstaande modulaire systemen voor indoor & outdoor.

Helga Meersmans en Ine Verhaert zetten met KAAI-handtassen voor ‘women on the go’ de stap van corporate topjobs (voormalig CEO Veritas en Sales director Wolford) naar ondernemerschap.

Esohe Weyden schrijft gedichten én is stadsreporter voor ATV. Ze won al tal van prijzen. Ze studeert rechten en werd onlangs benoemd tot campusdichter van Universiteit Antwerpen.

Valerie Thys is een gepassioneerd communicator, interviewster en presentatrice die haar strepen verdiende in de entertainmentindustrie en bedrijfswereld.

Amelie Vrijdags is Senior R&D Consultant bij Hudson en verrichtte o.a. in samenwerking met Universiteit Antwerpen onderzoek over de verschillen tussen mannen en vrouwen in leidinggevende functies.

prof. dr. Iris Sommer is arts en psychiater, promoveerde cum laude op het gebied van schizofrenie. Ze is hoogleraar psychiatrie aan het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Naast wetenschappelijke artikelen publiceerde ze ook populair-wetenschappelijke boeken voor een groter lezerspubliek zoals o.a. het Vrouwenbrein en Haperende hersenen.

prof. dr. Nathalie Roche is plastisch, reconstructief en esthetisch chirurg gespecialiseerd in o.a. aangezichtschirurgie bij kinderen en borstchirurgie. Ze is als kliniekhoofd verbonden aan de dienst plastische heelkunde van de UG.
Ze participeerde aan de eerste succesvolle aangezichtstransplantatie in de Benelux. Ze is ook actief als vrijwilliger in missies naar ontwikkelingslanden.
Als auteur publiceert ze nationale en internationale beroepstijdschriften en geeft ze regelmatig voordrachten op binnen- en buitenlandse congressen.

Véronique Léonard is CFO en bestuurder bij Bank J.Van Breda en onderstreept het belang om diverse en complementaire talenten aan te trekken en te laten groeien. Dit laat toe om samen de strategische uitdagingen van de bank en haar klanten succesvol aan te gaan.

Dr An Hofman, arts-specialist in de fysische geneeskunde en revalidatie. Een vrouw met een duidelijke visie, die als medische diensthoofd de dienst fysische geneeskunde en revalidatie van AZ Nikolaas mee uitbouwt. Ze stuurt een 100-koppig team aan waarbij multidisciplinair samenwerken centraal staat zowel binnen de specialisatie als interdisciplinair .

Sofie Vanrafelghem is biersommelier, docent bierkennis en schrijfster. Ze is internationaal actief als bierconsultante en werkt voor hotelscholen, brouwerijen en horeca.

Franciska Bosmans is freelance beautyjournaliste. Ze schrijft voor o.a. Knack Weekend, het Nieuwsblad Magazine en Sjiek. Ze weet alles over pro- en prebiotica, CBD, gepersonaliseerde skincare en clean beauty.

Muzikaal wordt de middag opgeluisterd met de soulstem van Dunja. Ze is jazz-, blues- en popzangeres en bereikte de finale van The Voice Vlaanderen. Dunja werkte o.a. samen met Paul Michiels, de Laatste Showband en Jean Bosco Safari.