Lid worden

Let's walk!

december 2021 Gent en Antwerpen

Van Breda The SQUARE nodigt u graag uit op onze inspiratiewandelingen 'Let's walk!'. Tijdens deze wandeling geven we de leden van Van Breda The SQUARE alle vrijheid om met elkaar te praten over hun ervaringen, interesses en inzichten. Elkaar inspireren en energie geven, daar gaat het om! 

Voor deze 'wintereditie' van Let's walk! kiezen we voor unieke stadswandelingen mét gids. Het ideale parcours om flink wat inspiratie op te doen!

Zin om mee te wandelen? 

Woensdag 8 december - 09.00 u. - Patershol en Prinsenhof in Gent
Wandel mee door het Patershol en Prinsenhof, twee prachtige wijken waar de middeleeuwse ziel van Gent nog helemaal leeft. Het middeleeuwse stratenpatroon bleef goed bewaard in het Patershol. De wijk grenst aan het stadscentrum en is een heerlijke ontmoetingsplaats voor wie houdt van cultuur, diversiteit en volkse flair. Van dit oudste stadsgedeelte van Gent gaan we verder naar het Prinsenhof. Verdwaal mee door de pittoreske en vaak autoluwe straten van dit ooit grafelijk stadsgedeelte. Loop door de Donkere Poort van het Prinsenhof en weet dat niemand minder dan Keizer Karel in dit Prinsenhof geboren werd.

Vrijdag 10 december - 09.00 u. - Zurenborg in Antwerpen
Einde van de 19e eeuw, met de enorme bevolkingstoename, wordt op het oude Hof Van Plaisantie Zurenborg in Berchem een volledig nieuwe wijk geboren, deels met mooie herenhuizen in neo-classicistische stijl, deels in een mengeling van stijlen waaronder Art-Nouveau. De wijk wordt dikwijls genoemd naar de meest spectaculaire lei, de Cogels-Osylei, een aaneenschakeling van paleizen, het ene al indrukwekkender dan het andere. En op de rotonde is Chambord zeker niet ver weg. Toen in 1984 170 huizen door Minister Van Mechelen werden beschermd, bezat Berchem op slag meer beschermde gebouwen dan Brussel. Ongetwijfeld de moeite om even van dichterbij te bekijken.