De Oesterput is sinds 1995 een gevestigde waarde voor alle liefhebbers van oesters schaal- en schelpdieren.
Als familiebedrijf kweken ze op traditionele wijze en met veel passie de enige Belgische oester. Het kweken doen ze in de Oostendse wateren van de spuikom, een zilt waterbassin die een typische smaak geeft aan de ‘Ostendaise’. Vandaag zijn zij de enige kwekerij die het oorspronkelijke DNA heeft van deze pareltjes. De kweektechniek en het voedingsrijke water levert hen een goed gevleesde, zacht zilte oester op. Eentje om echt fier op te zijn.
Op zaterdag 9 november 2024 gaat Van Breda The SQUARE mee op pad met één van de oesterkwekers die ons alles vertelt over de Belgische oestercultuur. Welke kweektechnieken worden vandaag gebruikt? Welke invloed heeft dit op de oester zelf? Van kleine oesterlarves tot volwaardige lekkernij, het hele productieproces komt aan bod. En nadien? Dan genieten we samen van verse oesters met een bijpassend glas wijn, gevolgd door een 3-gangenlunch.