Lid worden

Pascal Coppens - Kunnen we China vertrouwen?

8 maart 2022 , 18:30 Bank Van Breda, Antwerpen (+ online uitzending)

Tegen 2028 zal China de grootste economie ter wereld zijn. Hoe komt het dat het land het Westen op vele vlakken voorbijsteekt? Heeft China dit te danken aan het rijke Westen? Of is het een gevolg van een daadkrachtige collectieve maatschappij? Spelen de Chinezen wel volgens de regels? En wat denken Chinezen zelf van de Partij en het systeem?

In het zoeken naar antwoorden op deze vragen, raken de gemoederen snel verhit en wordt vaak bijzonder stellig positie ingenomen in het positieve of het negatieve kamp. Op die manier zouden we wel eens zelf kind van de rekening kunnen worden. Willen we de kansen benutten die de transitie van China ook ons en onze economie biedt, dan is een genuanceerde blik echt een noodzaak.

Kunnen we China vertrouwen? brengt een geschakeerd antwoord op de vele vragen over China die ons wantrouwen inboezemen. Pascal Coppens duikt in de Chinese context om aannames en stereotypen te overstijgen en te achterhalen hoe de Chinees in mekaar zit, in de maatschappij staat en aan bedrijfsvoering doet.