Lid worden

Stefaan Vandist - Pretopia

29 maart 2022 , 12:00 Bank Van Breda, Herentals (+ online uitzending)

Zelfs als er geen klimaatuitdaging was, zouden alle oplossingen een goed idee moeten zijn.

 

Tijdens deze uiteenzetting neemt Stefaan Vandist je mee op een pelgrimstocht, gebaseerd op zijn boek 'Pretopia'. De route leidt langs creatieve broedplaatsen waar de toekomst al in de steigers staat. Vaak zijn het verschillende organisaties die als een soort ‘coalition of the willing’ een voorhoede vormen in de transitie naar toekomstbestendige voedselsystemen, mobiliteit, energie, materiaalgebruik of stadsontwikkeling. De stip aan de horizon is niet alleen een samenleving die duurzamer is, maar ook aantrekkelijker om in te leven. Ontdek hoe je op vernieuwende manieren zoals contextdesign en analoog denken, je onderneming kan herbekijken.

 

Pretopia gidst je langs verschillende innovatiepaden die geplaveid zijn met bestaande en schaalbare oplossingen waarmee je meteen aan de slag kunt gaan. Tijdens de reis worden ook enkele methodische sleutels aangeleverd om je eigen Pretopie te creëren. Een wat? Een Pretopie is en periode en een plek waar je grip krijgt op de toekomst om er daarna zelf constructief aan bij te dragen.

 

Welkom in Pretopia. 

Hier bestaat het nieuwe groot uit de verbinding tussen heel veel klein.

 

Vanwege de coronamaatregelen wordt deze uiteenzetting verplaatst naar dinsdag 29 maart. Deze zal doorgaan in kantoor Herentals en zal bovendien ook online uitgezonden worden.