Lid worden

The SQUARE - Ontdek de adrenaline van het veldritparcours van Sven Nys

7 september 2024 , 09:30 Sven Nys Cycling Center, Balenbergstraatje 11, 3128 Baal (Tremelo)

Bij de start van het tweede semester 2024 staat connectie tussen de leden centraal bij Van Breda The SQUARE. Daarom organiseren we verschillende activiteiten op 1 locatie waaraan leden met hun partner kunnen deelnemen. Op zaterdag 7 september nodigen we onze leden uit voor een recreatieve, sportieve en inspirerende voormiddag in het Sven Nys Cycling Center op de beroemde Balenberg. Ze kunnen kiezen uit drie activiteiten.

  • Ontdek de adrenaline van het veldritparcours!*

Ben je klaar om in de voetsporen van een legende te treden? Kies dan voor deze activiteit! Voel het stof onder je banden terwijl je door de bochten scheurt op hetzelfde parcours waar legendes uit de crosswereld werden geboren en krijg tips van de meester zelf! Sven Nys zal tijdens deze activiteit zijn geheimen en praktische inzichten delen. Het bekende veldritparcours van de Grote Prijs Sven Nys is berijdbaar met de crossfiets en de mountainbike. Voor geoefende mountainbikers ligt er nog een extra single track.

*Voor deze activiteit is het aangewezen je eigen fiets mee te brengen, maar tegen betaling is ook de huur van een aangepaste fiets mogelijk.

  • Wandelen in een prachtige omgeving

Rondom het belevingscentrum, tegen de flanken van de idet, is een vast wandelparcours. Tijdens een wandeling van ongeveer 2 uur ontdekken we het domein en de regio. We genieten er van de rust en de natuurpracht. Een unieke ervaring!

  • Een recreatieve fietstocht rond de Balenberg *

Vertrek vanuit het Sven Nys Cycling Center en verken de prachtige omgeving van de Balenberg. Onderweg geniet je van groene landschappen, pittoreske dorpjes en adembenemende uitzichten. De Balenberg staat bekend om zijn uitdagende heuvels en holle wegen, perfect voor een aangename maar ook pittige rit.

Na de gekozen activiteit en een verkwikkende douche kunnen de deelnemers verder kennismaken met andere leden en genieten van een heerlijke lunch. We sluiten de middag af met een keynote door Sven Nys, één van onze grootste veldrijders aller tijden. Wie zin heeft om het belevingscentrum te bezoeken, kan dit aansluitend doen.

Sven Nys

Sven Nys, geboren op 17 juni 1976 in Bonheiden, groeide op in het Vlaams-Brabantse Baal. Tijdens zijn sportcarrière domineerde Sven Nys jarenlang het veldrijden en mountainbiken. In 2016 nam hij afscheid van het professionele circuit en vervulde hij zijn jeugddroom door bij te dragen aan de oprichting van het Sven Nys Cycling Center.

Zijn ervaringen vormen nu de basis voor inspirerende keynotes. Belangrijke thema’s zoals teamwork, intrinsieke motivatie, focus en gedrevenheid komen aan bod. 

Programma: 

09.30u: Ontvangst
10.00u: Sportieve activiteit: Veldritparcours Sven Nys, fietstocht of wandeling  
12.00u: Schoonmaken van de fiets & mogelijheid tot opfrissen
12.30u: Lunch & een keynote van Sven Nys
14.00u: Mogelijkheid tot het bezoeken van het Sven Nys Cycling Center