Lid worden

The SQUARE - War for Talent: over de brand, de puzzel en de vijver door Stijn Baert

12 oktober 2023 , 19:00 Hoofdzetel Antwerpen, Ledeganckkaai 7, 2000 Antwerpen

Vroeger vochten werknemers voor een vacature, nu gaan werkgevers en bedrijven noodgedwongen het gevecht aan voor werknemers. De arbeidsmarkt op z’n kop, zeg maar. Deze War for Talent is voor heel wat ondernemers een dagelijkse realiteit. Dat bevestigt ook professor Stijn Baert.

Stijn Baert is doctor in de economische wetenschappen en professor in de arbeidseconomie aan de Universiteit Gent. Waarom woedt deze strijd om talent feller dan ooit? En wat is er nodig om dit tij weer te doen keren? We vragen het hem op de man af!

Resultaat: een analyse op niveau die ook u als ondernemer of vrij beroep een scherper zicht op deze strijd zal geven en u ongetwijfeld flinke stappen vooruit zal helpen in uw zoektocht naar de juiste werknemer!

 

Professor Stijn Baert

Sinds oktober 2015 werkt Stijn aan de UGent als voltijds professor in de empirische arbeidseconomie.

Hij is hoofdpromotor van UGent @ Work. Dit interdisciplinaire consortium van 24 UGent-professoren onderzoekt werk en arbeidsmarkt.

Verder is hij geaffilieerd met de Universiteit Antwerpen als deeltijds professor. Ook is hij verbonden met de Université catholique de Louvain, Global Labor Office en IMISCOE. Aan het Institute for the Study of Labor is hij verbonden als Research Fellow.

Programma:

19u00 Welkom met hapje en drankje
20u00 Presentatie
21u00 Drankje en connectiemoment