Lid worden

Workshops rond healthcare

februari 2022 Online Teams meeting

Dinsdag 8 februari - 16.00 u.  (Online Teams meeting)

WORKSHOP -  'Communicatie in de medische wereld’ door Prof. Ludo Poelaert
Tijdens deze workshops focust Prof. Poelaert zich op volgende zaken:  
- De gezondheidssector op een kruispunt: de patiënt komt helemaal centraal te staan, hoe ga ik daar mee om? 
- Hoe evolueert mijn gezondheidspraktijk dan ook het best om op deze nieuwe opportuniteiten in te spelen? 
- Het belang van waarden in de praktijk: hoe differentieert mijn gezondheidspraktijk zich? 
- De constructie van een op SWOT gebaseerde missie en visie voor mijn gezondheidspraktijk? 

Woensdag 9 februari - 16.00 u. (Online Teams meeting)

WORKSHOP - 'Take five' door Prof. Dr. Filip De Keyser

Prof Filip De Keyser is reumatoloog met ruime praktijkervaring. Hij doceerde gedurende 20 jaar aan de UGent en stond als stichtend voorzitter aan de wieg van het Fonds voor Wetenschappelijk Reuma Onderzoek. Hij publiceerde meer dan 250 wetenschappelijke artikelen rondom reumatische aandoeningen in vooraanstaande internationale vaktijdschriften.

Naast praktijkarts is hij ook auteur. Op 25/11 ll verscheen bij uitgeverij Lannoo zijn recentste boek Take Five (Lannoo, 2021) over het belang van leefstijl - inzonderheid voor mensen met een gezondheidstegenslag – en over de mogelijkheden om met leefstijltips echt aan de slag te gaan.

Leefstijl doet ertoe voor iedereen, maar des te meer als je gezondheid hapert. Het is de krachtigste hefboom om je gezondheid in handen te nemen. Wie op zoek is naar manieren om in te zetten op leefstijl, heeft niet voldoende aan algemene en vage adviezen als ‘eet gezonder’ of ‘beweeg meer’. Voor die mensen stellen we Take Five voor: een concreet, werkbaar en personaliseerbaar leefstijlplan.

Niet iedereen heeft de fitheid en ambitie om elke dag 10.000 stappen te zetten of het natuurtalent om een tegenslag zonder moeite om te denken naar een nieuwe opportuniteit. Daarom kan een leefstijlplan niet universeel zijn. Het heeft enkel kans op slagen als de planhouder de kans krijgt om zelf te kiezen op welke domeinen en met welke specifieke acties hij of zij aan de slag wil gaan. Dat is de essentie van Take Five: een leefstijlplan dat je zelf invult en waarvan je het instapniveau zelf bepaalt.