Lid worden

De dag van ... Katrin Boermans

Katrin Boermans, Business Consultant, zaakvoerder van Change-iT én lid van Van Breda The SQUARE, hield voor ons een dag haar dagboek bij. 

Met welk been uit bed? Beide benen tegelijkertijd!
Wat verwacht je van de dag? Inspiratie, informatie, inzicht en energie

07.15 uur
Opstaan met Lucy
Op de tonen van ‘Buscando la verdad’ word ik zachtjes wakker. Van zodra ik mijn ogen open, komt mijn kat Lucy langs voor de nodige ochtendknuffels. Na ons knuffelmoment spring ik uit bed. Het is vrijdag vandaag! Benieuwd wat de dag zal brengen. But first… coffee!

08.00 uur
Starten zonder WiFi
Sinds gisteren zit ik zonder WiFi. Werken aan het netwerk zorgen voor een regionale storing. Als telewerker in de IT is dit niet zo welkom. Meer nog, ik durf het een kleine ramp te noemen. Bovendien is heel mijn ‘slim’ huis ontregeld. Ik hoop snel iemand te pakken te krijgen. Fingers crossed dat dit snel opgelost geraakt. Want online coaching geven via de smartphone op 4G is geen goed idee!

09.00 uur
The SQUARE online event
Ik volg online de webinar ‘De 4 pijlers van welzijn’ met Dr. Céline Scheerlinck. Gezondheid, zelfverwezenlijking, relaties en zelfoverstijging, daar gaat het over. Dr. Scheerlinck praat vlot en gepassioneerd over ons welzijn in deze prestatiegerichte maatschappij. Ze doorspekt haar verhaal met heel wat sterke quotes. I love it! Fijn om meteen ook te ontdekken dat ik best wel goed zorg voor mezelf.

Het boek ‘The Miracle Morning’ van Hal Elrod helpt me hierbij. Een echte aanrader! De webinar is opnieuw inspirerend en versterkend. Ik kijk uit naar het volgende The SQUARE event. Hopelijk kan dit weer live. ‘Onweerstaanbaar’ van Jürgen Tanghe op 9 maart staat alvast in mijn agenda genoteerd.

10.00 uur
Tijd voor reflectie
Tijd voor mijn dagelijkse meditatie en een reflectiemoment om de informatie van daarnet te ‘verinnerlijken’. Heerlijk woord is dat toch? Ik denk aan mijn goede vriend Patrick. Hij is vandaag jarig, maar overleed vorig jaar in juli . In gedachten breng ik hem een groet.

10.30 uur
Work, work, work
Na een flitsende start van de dag ga ik aan het werk. Ik bekijk mijn e-mails, doe wat telefoontjes, duik in mijn administratie, regel wat bestellingen en bekijk mijn LinkedIn.

Daarna volgt een meeting met Facto accountancy over de aankoop van een bedrijfspand en het overlopen van de jaarrekening. Ik heb ook een afspraak met mijn klant Boon Edam over een programma dat ik schreef om automatische offertes te genereren vanuit Excel. En ik moet dringend eens nadenken over de column die ik wil schrijven over Strategische Personeelsplanning. Tot slot beantwoord ik als parttime lector aan de KdG Hogeschool vragen van enkele studenten.

Tussendoor probeer ik mijn innerlijke mens te verstevigen en heb ik een snelle coffee break met Lucy. Een drukke maar fijne werkdag!

18.30 uur
Dinner time
Op vrijdag ga ik vaak uit eten met vrienden. We moeten het leven zo goed en zo vaak mogelijk vieren in deze uitdagende tijden. Dankbaar zijn voor al wat is en hoopvol uitkijken naar de toekomst. Ik probeer echt intens te genieten van de kleine dingen. Van de lente die in de lucht hangt bijvoorbeeld. Of van de eerste stralen zon.

Ik ben op dat vlak heel gretig. Hoe meer, hoe liever!

 

23.30 uur
De dag afsluiten met thee
Ook dat behoort tot mijn dagelijkse rituelen: een kopje thee voordat ik ga slapen. Dit is hét signaal voor mijn lichaam dat de nacht er stilaan aankomt. Het maakt niet uit om hoe laat ik thuis ben. Ik zet altijd thee. Met de nadruk op ‘zet’ dan. Soms staat de kop de volgende ochtend nog helemaal vol op het aanrecht. Koude thee is ook lekker. Niets verloren dus. Morgen kan ik uitslapen. Een mooi vooruitzicht. Moe maar dankbaar val ik in slaap.